Кожна епоха породжує популярних особистостей, чиї внески та винаходи дають вагомий слід в історії людства. Більше про популярних персон на веб порталі https://znaki.fm/uk/persons/, всі цікаві факти про Українців. Огляд їх життів та вкладів спонукає знати, як вони вплинули на вдосконалення світу та дослідів, мистецтва і культури, атлетики та уряду, бізнесу та економіки. Ця стаття присвячена розповіді про даних персон, їхню робочу течію і мету їхніх внесків.

Дослідження і інновації

  • Винахідники та дослідники. А. Ейнштейн, один з найуспішніших фізиків всіх епох, передав величезний вклад у концептуальну фізику, склавши теорію відносності, яка дуже вдосконалила наше розуміння простору і часу. Альберта популярна формула E = mc2E = mc^2E = mc2 показала зв’язок маси та енергії, яке містило вагоме значення для розвитку атомної енергії.
  • М. Кюрі стала 1 жінкою, удостоєною Нобелівської премії, і єдиною, яка отримала її у двох різних течіях – фізиці і хімії. Її досліди радіоактивності спричинили до патентування новітніх сполук, полонію та радію, що грало потрібну роль у еволюції лікарською радіології.

Інженери і майстри

Нікола Тесла, геніальний технік та майстер, популярний своїми прогресивними винаходами у галузі електрики і магнетизму. Нікола створив чимало винаходів, навіть систему перемінного струму, котра стала основою сучасної електричної мережі.

С. Джобс, співвласник Apple Inc., удосконалив світ інформаційних технологій, показавши такі інновації, як Macintosh, iPod, iPhone і iPad. Його бачення і підхід до дизайну і можливостей електронних пристроїв дуже вплинули на розвиток сфери та користувацької електроніки.

Мистецтво і історія

У будь-які віки історія грала важливу роль у утворенні особистостей та держав. Ми швидко розкажемо вам про декількох персон.

Творці

Леонардо да Вінчі, відомий митець часу Відродження, залишив значну спадщину у вигляді власних витворів мистецтва та наукових нататок. Його робата “Мона Ліза” та мурал “Таємна вечеря” є одними з найпопулярніших та найбільш осмислених робіт в світі.

П. Пікассо, один з майстрів кубізму, поміняв традиційні погляди про малювання. Його картини, наприклад як “Авіньйонські дівиці” та “Герніка”, зробили чималий вплив на вдосконалення сучасного мистецтва та стали символами деяких минулих подій.

Колективвеб сторінки znaki.fm розробили схемузнайпопулярнішимикартинами:

Картина

Автор

Дата написання

Джоконда

Да Вінчі

1503-1506

Зоряна ніч

Вінсент ван Гог

1889

Таємна вечеря

Да Вінчі

1495-1498

Крик

Едвард Мунк

1893

Герніка

Пабло Пікассо

1937

Музиканти та композитори

  1. Людвіг ван Бетховен, відомий композитор класичної музики, передав значний внесок в музичній історії власними симфоніями, сонатами і квартетами. Людвіга 9 симфонія, що включає “Оду до радості”, встановили символом людяності та єдності.
  2. Фредді Мерк’юрі, вокаліст гурту Queen, був не лише обдарованим вокалістом, а й обдарованим автором. Його хіти, як-от “Bohemian Rhapsody” і “We Are the Champions”, продовжують мотивувати та захоплювати млн. мешканців по всьому глобусу.

Письменники

Вільям Шекспір, найвідоміший сценарист всіх епох, залишив нам значну спадщину у подобі вистав та творів. Його п’єси, такі як “Гамлет”, “Ромео і Джульєтта” та “Макбет”, ще на часі і представляють на сценах усього світу.

Джоан Роулінг, автор епізодів творів про Гаррі Поттера, отримала уяву млн. споживачів. Її роботи не тільки стали топами, але й змотивували спілку покоління на ознайомлення та любов до літератури.

Атлетика

В світі існує дуже чимало типів спорту. І в будь-якому типі спорту є свої ікони і легенди. Ми підібрали декілька легендарних спортсменів, котрі мали значну роль у покращення спорту.

Футболісти

Ліонель Мессі, молодіжний профі футболу, завоював незлічені перемоги та кубки, разом з 7 Золотими м’ячами. Ліонелева професійна майстерність і гральне мислення зробили його символом міжнародного футболу.

Пеле, один із найвідоміших футболістів всіх епох, постав символом футбольного напрямку і досягнень. Його робота, що залучила три десятиліття, включала три перемоги на іграх всесвіту та незліченні неповторні голи.

Олімпійські чемпіони

У. Болт, володар світових рекордів на дистанціях ста та двохсот метрів, став прикладом швидкості та могутності. Його перемоги на Олімпіадах та чемпіонатах всесвіту створили його прикладом легкої гімнастики.

Майкл Фелпс, найуспішніший олімпієць всіх періодів, отримав 23 золоті кубки в плаванні. Його здобутки на Олімпійських іграх стали натхненням для більшості спортсменів по всьому глобусу.

Політика та соціальна активність

У будь-якій країні є власні знаменити та авторитетні партійні діячі. Кожен із них ппредставляє свої партії і реформи власних партнерів. Дивіться цікаві факти стосовно Уркаїни на веб порталі https://znaki.fm/uk/, статті від найкращих знавців.

Політичніочільники

Нельсон Мандела, боєць із апартеїдом і перший темношкірий очільник Південної Африки, постав символом боротьби за справедливість. Його лідерство та потужна віра в свободу людей поміняли хід історії держави.Маргарет Тетчер, найперша жінка-міністр Великої Британії, провела різкі реформи, котрі змінили економічний ландшафт країни. Її суворий метод та впертість зробили її однією з найкращих партійних осіб XX століття.

Активісти

Мартін Лютер Кінг, лідер ідеї за громадянські права у Сполучених Штатах Америки, залишив незабутній слід власною протинасильницькою битвою за ідентичність і права людини. Його знаменита вимова “В мене є мрія” постала символом віри і змін.

Грета Тунберг, молода захисниця за температуру, змотивувала мільйони мешканців на битву за природну справедливість. Її промови і заходи звернули увагу всесвітньої громади до проблем зміни погоди.

Торгівля і економіка

Ілон Маск, організатор компаній Tesla і SpaceX, став символом технологій і прогресу. Його амбіційні проекти у течії електромобілів і космічних технологій змінили думку про майбутнє.

Відомі економісти. Джон Мейнард Кейнс, відомий фінансист, запропонував теорії, які кардинально змінили фінансову дисципліну. Його вислови про урядове вторгнення у економіку в час занепаду стали першорядною для новітніх фінансових політик.

Джанет Єллен, перша жінка, котра займала професію очільника ФРС США, мала важливу роль у управлінні платіжною політикою держави. Її висновки та робота мали важливий вплив на всесвітню торгівлю.

Відомі підприємці. В. Баффет, один із найвідоміших вкладників всіх часів, власним прикладом і методикою інвестування стимулює безліч осіб. Його фірма Berkshire Hathaway постала символом довготривалого процвітання та критичного погляду.